Lewer 4 porsies
Bestanddele:
- 1 blik (425 g) swart kersies
- 30 ml wodka
- 2 eierwitte
- 75 g strooisuiker
- 30 ml suurlemoensap
- 150 ml muskadel
- 300 ml dik room
Metode:
- Dreineer die kersies en indien dit nie ontpit is nie, verwyder die pitte.
- Kap die kersies kleiner en verdeel dit tussen 4 groot glase (wynglase kan ook gebruik word) en drup die wodka oor.
- Klits die eierwitte tot stywepuntstadium en vou die suiker, suurlemoensap en muskadel daarby in.
- Klits die room liggies in ʼn aparte mengbak en vou dan die eierwitmengsel daarby in.
- Skep die mengsel oor die kersies en verkoel oornag.
Bron: Koskas Kos
Uitgewer: Lapa
Klink vir my na ‘n kopseer vir die res van die langnaweek!
Met 1½ eetlepel vodka … ôk màr suinig nè!