Hierdie happies is ʼn maklike keto-vriendelike weergawe van die klassieke klapperys of fudge. Dit is ideaal vir ʼn teetydhappie of ʼn kinder- of grootmenspartytjie, maar jy kan dit eintlik vir enige geleentheid maak.
Lewer 8-10 stafies
Bestanddele
- 50 g botter
- 3 e amandelbotter
- ½ k eritritol
- 2 e kakao
- 80 g klapper
- 40 g amandels, gekap
Metode
- Smelt die botter in ʼn pot oor matige hitte.
- Roer die amandelbotter by totdat dit goed met die botter gemeng het.
- Voeg die eritritol by en roer totdat alles deeglik saamgesmelt het.
- Voeg die kakao, klapper en gekapte neute by en meng alles goed saam.
- Verwyder van die hitte en verkoel vir vyf minute in die yskas.
- Plaas ʼn laag bakpapier op ’n bakplaat.
- Skep die mengsel op ’n bakplaat met ’n silikoonvel of bakpapier wat gespuit is. Maak ʼn blokvorm wat ongeveer 2 cm dik en so 10 x 10 cm groot is.
- Verkoel vir minstens 30 minute in die yskas.
- Sny die blok in ongeveer vyf langwerpige stafies en geniet.
Bron: Armand kook kaal deur Armand Aucamp
Uitgewer: Lapa
Is dit die regte foto by die resep? As dit is, hoe het dit gebeur dat 2 lepels kakao nie wys nie – die stafies behoort seker darem donker te wees.
Hoeveel amandel botter asseblief?
Wat is die korrekte hoeveelheid van die amandelbotter? Daar staan net 3
Dagsê lesers,
Dankie vir julle navraag. Ons vra om verskoning vir die oorsig. Dit moet 3 eetlepels amandelbotter wees. Die berig is reeds gewysig.
Lekker bak!
Groetnis
Anja
nms
Maroela Media
Dankie! :)