Dié lollies is yskoud en perfek vir die somervakansie.
Lewer 4-6 porsies
Bestanddele
- ¼ k (80 ml) Clover Krush- tropiese sap
- 3 ryp kiwivrugte, geskil en fyn gekap
- ½ blik (195 ml) Clover-kondensmelk
- ½ k (125 ml) Clover UHT 2%-laevetmelk
- ½ t (2 ml) groen voedselkleursel (opsioneel)
Metode
- Meng die sap en kiwivrugte in ʼn pan en verhit stadig tot kookpunt. Verlaag die hitte en prut vir 5 tot 6 minute of tot die vrugte sag is. Laat eenkant om af te koel.
- Roer die res van die bestanddele deur die vrugte en verpulp in ʼn voedselverwerker tot heeltemal glad. Giet die mengsel deur ʼn sif indien verkies.
- Vul yslollievorms met die mengsel en bevries tot hard. Haal die lollies uit die vorms en sit dadelik voor.
Bron: Gunsteling Poedings
Uitgewer: Lapa