Koekstruif is altyd ʼn goeie keuse, veral as jy ʼn groot gesin het.
Genoeg vir 8 mense
Bestanddele:
Vla
- 2 k melk
- 2 e vlapoeier
- 2 e suiker
- 1 t vanieljegeursel
Koekstruif
- 1 rolkoek, in stukkies gesny
- 3 e brandewyn of sjerrie
- 1 blik perskehelftes, gedreineer
- 5 heel, ingemaakte groenvye, in stukkies gesny
- 150 g maraschino-kersies, in kleiner stukkies gesny
- 100 g aarbeie, hoofsaaklik vir versiering bo-op
- 150 g brame, moerbeie of druiwekorrels
- 50 g pekanneute
- 1 pakkie (80 g) rooi jellie, aangemaak en gestol
- 1 pakkie (80 g) suurlemoenjellie, aangemaak en gestol
- 250 ml room
Metode:
Vla
- Meng die vlapoeier en suiker met die melk en roer goed. Kook oor lae hitte tot gaar.
- Voeg die geursel by en laat dit goed koud word.
Koekstruif
- Pak ‘n laag koek in ‘n groterige glasbak.
- Besprinkel dit met ‘n bietjie van die brandewyn of sjerrie.
- Skep ‘n lagie van die perskes oor die koek. Rangskik dan die vye, kersies, aarbeie, brame, moerbeie of druiwe en neute bo-op die perskes.
- Bedek dit met ‘n lagie van die vla, gevolg deur ‘n lagie fyngesnyde jellie. Herhaal die lae koek tot by die jellie.
- Klits die room styf en smeer dit oor die laaste jellielaag.
- Versier die koekstruif met aarbeie, stukkies groenvye, kersies en neute.
Bron: Skottel en Spens
Uitgewer: Duto Media
Ai, man, daardie “3 e brandewyn” is seker 3 emmers, of hoe?
Eish!
My ma het ook so ‘n gereg gemaak (darem
met net drie eetlepels brandewyn), maar sy het dit “trifle” genoem. Dis hoog-Afrikaans soos “ice cream” en “spietkop”!
Jou stoute kabouter!!