’n Heerlike en maklike tert vir enige tyd van die dag.
Lewer 6-8 snye
Bestanddele
Kors
- 200 g (1 pak) Romany Creams, fyngemaak
- 115 g/125 ml botter of margarien, gesmelt
Vulsel
- 250 g (1 pak) malvalekkers, in stukkies gesny
- 400 g neutsjokolade, in blokkies gebreek
- 125 ml melk
- 250 ml vars room, styfgeklits
Metode
- Meng die fyngemaakte koekies en gesmelte botter of margarien goed saam en druk die mengsel in ’n gesmeerde tertbord.
- Hou ’n paar stukkies van die malvalekkers vir garnering.
- Smelt die res van die bestanddele, behalwe die room, in ’n bak oor ’n kastrol kokende water. Roer aanhoudend.
- Laat dit effens afkoel en roer die room by. Meng liggies en skep die vulsel in die tertkors.
- Verkoel die tert ±1 uur en garneer met die oorblywende malvalekkers.
Bron: Lekker en vinnig: Yskasterte
Uitgewer: Lapa