Gebruik geblikte mango vir dié yskastert as vars mango’s nie beskikbaar is nie.
Lewer 12 porsies
Bestanddele
KORS
- 200 g (1 pakkie) Tennisbeskuitjies, fyngemaak
- ’n knippie fyn kaneel
- 30 ml botter
- 30 ml heuning
VULSEL
- 375 ml vars mangopuree
- 250 ml Bulgaarse jogurt
- 200 g (1 bakkie) geroomde maaskaas
- 30 ml heuning
- 5 ml vanieljegeursel
- 20 ml gelatienpoeier
- 60 ml water
- 125 ml room
- mangoskyfies en grenadellapulp, vir garnering
Metode
KORS
- Meng die fyngemaakte koekies met die kaneel.
- Smelt die botter en roer die heuning by.
- Roer die botter by die koekies en druk in die bodem en teen die kante van individuele losboomtertpannetjies of een groot tertpan vas.
VULSEL
- Roer die puree, jogurt, maaskaas, heuning en vanielje bymekaar en meng deeglik.
- Spons die gelatien in water en smelt oor ’n bakkie met warm water tot opgelos.
- Roer die maaskaasmengsel vinnig en roer die gelatien daarby in.
- Klits die room tot styf en vou by die maaskaasmengsel in.
- Skep die maaskaasmengsel in korse en plaas in die yskas tot gestol.
- Sit voor saam met mangoskyfies en grenadellapulp.
Bron: Lekker & vinnig: Yskasterte
Uitgewer: Lapa