Dié fyn melkjellies sal enige geleentheid feestelik maak.
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- 1 x 380 g-blikkie ingedampte melk
- 2 x 80 g-pakkies kersiegeur jellie
- 450 ml kookwater
- 400 ml koue water
- styfgeklitste room (opsioneel)
- vars aarbeie of enige ander vrugte (opsioneel)
Metode
- Verkoel die ingedampte melk oornag in die yskas.
- Meng die jelliepoeier met die kookwater en roer tot die jellie opgelos het. Voeg die koue water by en meng deur. Laat die jelliemengsel heeltemal afkoel, maar nie stol nie.
- Klits die ingedampte melk styf met ʼn elektriese klitser en vou dit by die jellie in.
- Giet die jelliemengsel in 4 klein bakkies en laat dit vir 2 uur in die yskas stol.
- Skep styfgeklitste room oor, versier met vrugte en bedien.
Bron: Soettand deur Koelsoem Kamalie en Flori Schrikker
Uitgewer: Lapa
Ek sal een pakkie jellie van ‘n ander kleur neem en die geklitste ingedampte melk verdeel en so meer kleure op my bord kry.