Soorte resepte:

[Resep] Outydse gemmerkoekies

Outydse gemmerkoekies (Foto: Lapa-uitgewers)

Dit is amper skoolvakansie! Hierdie maklike resep vir gemmerkoekies sal die kleinspan besig hou.

Bestanddele

  • 180 g sagte botter
  • 250 ml (1 k) ligte bruinsuiker
  • ekstragroot eier
  • 250 ml (1 k) gouestroop
  • 10 ml (2 t) koeksoda
  • 45 ml (3 e) volroommelk
  • 560 g (4 k) koekmeel
  • 10 ml (2 t) fyn gemmer
  • 2,5 ml (½ t) sout

Metode

  1. Stel die oond op 180 °C. Voer twee bakplate met bakpapier uit en spuit dit met kossproei.
  2. Klits die botter en suiker ongeveer 2 minute lank met ʼn elektriese klitser. Voeg die eier en gouestroop by en klits weer.
  3. Meng die koeksoda en melk en roer dit by die bottermengsel.
  4. Sif die meel, gemmer en sout saam. Voeg dit by die bottermengsel en meng tot deeg vorm.
  5. Rol die deeg 4 mm dik uit op ʼn werkoppervlak wat met meel bestrooi is. Druk vormpies uit soos verkies.
  6. Plaas die koekies op die bakplate en bak dit 11-12 minute lank tot ligbruin.
  7. Laat dit op ʼn afkoelrakkie afkoel. Bêre dit in ʼn lugdigte houer.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

Een kommentaar

Zet ·

Die resep lyk heel gaaf. Moet ‘n mens botter gebruik of kan margarien ook gebruik word?

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.