Hierdie truffels is heerlik en ryk, met ʼn lekker verrassing binne-in.
Lewer ongeveer 36
Bestanddele
- 400 g (2 x 200 g-plakke) bruin melksjokolade
- 250 ml (1 k) Clover- vars room
- 75 ml (5 e) Clover Farmstyle-botter, in blokkies gesny
- 36 heel rooi glanskersies
AFRONDING
- 300 g bruin melksjokolade
- 60 ml (4 e) pistasieneute, fyn gekap
Metode
- Breek die sjokolade in stukkies. Voeg die sjokolade en room saam in ’n kastrol en smelt oor lae hitte tot glad.
- Haal van die stoofplaat af. Laat dit afkoel tot kamertemperatuur.
- Roer die botter by die sjokolade en klop met die houtlepel totdat die sjokolademengsel dik raak.
- Plaas die mengsel in die yskas vir 45 minute tot gestol.
- Skep ’n teelepel vol van die sjokolademengsel en vorm dit om die kersies. Rol in balletjies.
- Sit die balletjies terug in die yskas om te stol.
AFRONDING
- Smelt die sjokolade in ’n dubbelkoker.
- Gebruik ’n vurk om die truffels in gesmelte sjokolade te doop.
- Plaas die truffels op bakplate wat met bakpapier gevoer is.
- Sprinkel die neute bo-oor voordat die sjokolade stol en plaas dit in die yskas tot benodig.
Bron: Onthoukos
Uitgewer: Lapa
Sal dit graag wil prober, maar dalk met donkersjokolade. Dit lyk tog alte lekker.