Suurlemoenblokkies klink soos die perfekte smulhappie vir ʼn blou Maandag.
Lewer 12 blokke
Bestanddele
- 1 x 200 g-pak tennisbeskuitjies
- 1 x 397 g-blik kondensmelk
- 150 ml suurlemoensap
- 125 ml klapper
Metode
- Pak ʼn laag beskuitjies in ʼn gesmeerde vierkantige tertbord.
- Klits die kondensmelk en suurlemoensap tot dik en smeer die helfte daarvan oor die beskuitjies.
- Herhaal die proses en strooi laastens die klapper oor.
- Verkoel ongeveer 1 uur en sny in blokkies. Sit koud voor.
Uit: Teetydlekkernye, Lekker & Vinnig, Lapa-uitgewers
Dankie vir hierdie heerlike resep!
Wil asb net weet waarmee is die klapper gemeng om so lekker by mekaar te bly? Glo my, dit val uitmekaar en word net ‘n spul los krummels!
Miskien ‘n bietjie van die (verdunde?) kondensmelk of ‘n bietjie gesmelte botter?
Kan ‘n mens gekrummelde koekies bo-oor strooi ipv klapper? Ek’s nie mal oor klapper nie.
Delia
Ek het versiersuiker gemeng met suurlemoensap bo-op koekies gesmeer en daarna die klapper oorgestrooi.
Dankie wilma, sal dit definitief probeer….hou van ‘n soet-suur smaak!
ek maak die al jare met n twist 250m styfgeklopte room bo oor elke suurlemoen lagie en fyn gemaskte beskuitjie ipv klapper bo op njammies