Soorte resepte:

[Resep] Tiramisu

Tiramisu (Foto: Sterkos, Lapa-uitgewers)

Corlea Botha deel haar heerlike tiramisu-resep.

Lewer 8 porsies

Bestanddele:

Koffiemengsel

  • 500 ml (2 k) kookwater
  • 75-90 ml (5-6 e) sterk koffiekorrels

Roommengsel

  • 8 eiers
  • 125 ml (½ k) strooisuiker
  • 50 ml amaretto of karamelvodka
  • 25 ml brandewyn
  • 500 g (2 x 250 g) mascarponekaas

Afronding

  • 400 g (2 x 200 g) vingerbeskuitjies
  • ekstra amaretto of karamelvodka
  • kakao vir bo-oor

Metode:

  1. KOFFIEMENGSEL Meng kookwater en koffiekorrels in vlak bakkie. Hou eenkant tot benodig.
  2. ROOMMENGSEL Skei eiers. Gebruik twee diep mengbakke.
  3. Klits eiergele met elektriese klitser tot romerig en liggeel, ongeveer 5 minute.
  4. Klits strooisuiker en amaretto of karamelvodka by eiergele. Klits weer vir 2 minute met elektriese klitser.
  5. Voeg brandewyn by en klits weer goed met elektriese klitser vir 1 minuut.
  6. Voeg mascarponekaas by en klits weer met elektriese klitser tot glad.
  7. Klits eierwitte met skoon klitsers tot stywepuntstadium. As mengbak omgedop word, moet eierwitte nie uitval nie.
  8. Vou eierwitte by romerige mengsel in tot net gemeng, maar moenie te veel roer nie.
  9. AFRONDING Doop vingerbeskuitjies in koffiemengsel, draai dan vinnig om en haal ná 2 sekondes uit, solank koekie net nie breek nie.
  10. Sit dit langs mekaar in tertbak van 34 x 22 cm wat met kossproei gespuit is.
  11. Smeer helfte van roommengsel oor koekies tot koekies nie meer sigbaar is nie.
  12. Sprinkel ʼn bietjie amaretto of karamelvodka liggies oor roommengsel.
  13. Herhaal koekie-, roommengsel- en amaretto- of karamelvodkalaag.
  14. Laat in yskas vir 4 uur tot gestol. Sny in blokke en skep in tertbordjies.
  15. Sprinkel kakao en neute (opsioneel) oor net voor opdiening.

Wenk: Goedkoop is duurkoop. Maak seker jy het gehaltetoerusting, skerp messe en vars produkte.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Het jy iets op die hart? Maroela Media se kommentaarfunksie is ongelukkig gesluit oor die Paasnaweek. Kom kuier gerus later weer!

Nuuswenke kan deur hierdie vorm gestuur word.