Soorte resepte:

Resep: Vrugte-yskastert

Vrugte-yskastert (Foto: Lapa-uitgewers)

ʼn Lekker tert vir jou naweekgaste.

Lewer 1 groot tert

Bestanddele

KORS

  • ’n knippie fyn kaneel
  • 90 ml botter, gesmelt
  • 300 g (1 ½ pakkie) Tennisbeskuitjies, fyngemaak

VULSEL

  • 250 ml rooi glanskersies, gehalveer
  • 60 ml kersielikeur
  • 250 g (1 bakkie) geroomde maaskaas
  • 125 ml strooisuiker
  • 5 ml vanieljegeursel
  • 250 ml dik room
  • 100 g cappuccino- of melksjokolade, grof gekap
  • 7,5 ml gelatienpoeier
  • 20 ml water
  • vars kersies of sjokoladekrulle, vir garnering

Metode

KORS

  1. Roer die kaneel by die botter en giet oor die fyngemaakte koekies. Roer tot goed gemeng.
  2. Druk die koekiemengsel in ’n gesmeerde 23 cm-tertbord vas.

VULSEL

  1. Week die kersies oornag in die likeur.
  2. Roer die maaskaas, strooisuiker en vanielje tot goed gemeng. Roer die room by.
  3. Roer die kersies met likeur en gekapte sjokolade by.
  4. Spons die gelatien oor water. Smelt oor ’n bakkie met warm water tot glad en sonder klonte. Roer by die roomkaasmengsel en skep in die koekiekors.
  5. Plaas in die yskas tot gestol.
  6. Versier met vars kersies of sjokoladekrulle.

Bron: Vinnig en maklik: Resepte uit Vrouekeur 1 deur Marlo Carstens

Uitgewer: Lapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Soetgoed

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

Een kommentaar

Lalie ·

Hoe spons jy gelatien oor water? Ek het op n plaas groot gewrord en is oor sestig, het nog nooit van so iets gehoor nie.

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.