As jy nog nie weet wat jy en jou gesin dié naweek gaan eet nie, is beesstertsop die perfekte keuse.
4-6 porsies
Bestanddele:
- 1 beesstert, in litte geskei en oortollige vet verwyder
- 5 spekrepies, grofgekap
- 2 uie, gekap
- 1 selderystengel, gekap
- 1 wortel, in skywe gesny
- 1,5 ℓ warm beesvleisaftreksel
- 1 bouquet garni
- 7 ml sout
- varsgemaalde swart peper na smaak
- 30 ml koekmeel
- 30 ml portwyn
- 10 ml suurlemoensap
- fyngekapte pietersielie vir garnering
Metode:
- Braai die beesstert en spekvleis saam in ʼn verhitte swaarboomkastrol.
- Voeg die uie, seldery en wortel by en soteer dit effens.
- Voeg die aftreksel, bouquet garni, sout en varsgemaalde swartpeper by. Plaas die deksel op en laat dit 3-4 uur lank prut.
- Skep die vet van die sop af indien die sop baie vetterig is. Verwyder die bouquet garni. Skep die vleis uit met ʼn gaatjieslepel en sny dit in stukkies. Skep die fynvleis weer terug by die sop.
- Meng die meel met genoeg water om ‘n pasta te vorm. Voeg ʼn bietjie van die warm vloeistof by en roer dan die mengsel by die sop in. Verhit die sop tot kookpunt en roer dit af en toe tot dit verdik. Voeg die portwyn en suurlemoensap by.
- Garneer met die pietersielie en bedien die sop warm. WENK: Die aftreksel kan ná stap 3 oornag afgekoel word sodat die vetlaag bo-op afgeskep kan word.
- Bron: 50 Sop- en Broodgeregte
- Uitgewer: Lapa
Lekker!
Dit sal seker werk vir ‘n LCHF gereg ook as ek so na die bestanddele kyk?
Wou nog byvoeg, dat mens dan nie die vet moet afsny / afskep nie :)