Van Ouma tot Kleinboet sal smul aan dié tamatiesop.
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- 15 ml kanola-olie
- 15 ml botter
- 1 ui, in dun skyfies gesny
- 2 knoffelhuisies, fyngekap
- 15 ml tamatiepasta
- 2 x 410 g-blikkies gekapte tamaties
- 1,25 l hoenderaftreksel
- 500 g hoenderworsies
- 100 g spaghetti, in 5 cm-Iengtes gebreek
Metode
- Verhit die olie en botter in ʼn swaarboomkastrol en soteer die ui vir 5 minute tot sag en deurskynend.
- Meng die knoffel en tamatiepasta deur die ui en laat dit vir 1 minuut liggies kook.
- Voeg die gekapte tamaties en die helfte (± 625 ml) van die aftreksel by en verhit tot kookpunt. Verminder die hitte en laat die sop vir 20 minute liggies prut.
- Verhit die res van die aftreksel in ʼn aparte kastrol.
- Druk die hoenderworsvleis uit die worsderms en rol ongeveer 30 klein frikkadelle van die vleis. Skep die frikkadelle in die aftreksel en laat vir 10 minute prut tot deurgaar. Skep die frikkadelle met ʼn gaatjieslepel uit en hou eenkant.
- Verhit die aftreksel tot kookpunt, voeg die spaghetti by en kook tot al dente. Dreineer en gooi die aftreksel weg.
- Verpulp die sop in ʼn voedselverwerker tot glad en giet dit terug in die kastrol.
- Voeg die gaar spaghetti en frikkadelle by die sop en prut dit vir 5 minute tot deurwarm. Dien dadelik op.
50 Sop-en broodgeregte, Lapa-uitgewers.