ʼn Vinnige resep vir vanaand se aandete.
Lewer 6 Porsies
Bestanddele
- 500 g varkworsies
- 15 ml (1 e) botter
- 1 ui, gekap
- 1 groen soetrissie, onpit en gekap
- 10 ml (2 t) matige kerriepoeier
- 2,5 ml (½ t) paprika
- 15 ml (1 e) koekmeel
- 250 ml (1 k) hoenderaftreksel
- 30 ml (2 e) appelasyn
- 10 ml (2 t) suiker
- 1 x 440 g-blik pynappelstukkies
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
Metode
- Braai die varkworsies volgens die aanwysings op die verpakking en sny dit in skyfies.
- Verhit die botter in ʼn braaipan en soteer die ui en soetrissie vir ʼn paar minute. Roer die kerriepoeier en paprika by en soteer nog ʼn paar minute.
- Roer die meel by en roer dan die aftreksel geleidelik by om ʼn sous te vorm.
- Voeg die asyn, suiker en pynappelstukkies met die vloeistof by en prut vir ʼn paar minute tot die sous verdik.
- Roer die worsies by, verhit dit tot deurwarm en geur na smaak. Sit dit voor op kapokaartappels, pasta of rys.
Bron: Lekker & Vinnig: Worsgeregte (Uit: Spogresepte van die Suid-Afrikaanse Vroue-Landbou-unie deur Heleen Meyer)
Uitgewer: Lapa