Soorte resepte:

Resep: Lendesteak

Lendesteak (Foto: Lapa-uitgewers)

“Ek het vir drie jaar in Maboneng gebly, ʼn eklektiese woonbuurt in die Johannesburgse middestad. Daar het ek ʼn ongelooflike Argentynse restaurant ontdek en dit was die eerste keer dat ek aan chimmichurri bekendgestel is. Dit verhef vleisgeregte (steak, ribbetjies en potjies) tot vlakke waarvan ek nooit bewus was nie! En ek eet nooit ʼn bykos saam met steak nie, dit trek my aandag af,” skryf Armand Aucamp in sy resepteboek, Armand kook kaal.

Lewer 2 porsies
Bestanddele

Chimmichurri

  • 1 klein salot of rooiui, gekap
  • 3 knoffelhuisies, gekap
  • 1 jalapeno (opsioneel), in skywe gesny
  • ½ rooi soetrissie, gekap
  • ½ k olyfolie
  • 1 e rooiwynasyn
  • 1 e suurlemoensap
  • ¼ k vars koljander
  • ¼ k vars oreganum
  • ¼ k vars ltaliaanse pietersielie
  • 1 t pienk sout of enige growwe sout
  • 1 t varsgemaalde swart peper

Steaks

  • 2 (250-300 g elk) lendesteaks (sirloin)
  • olyfolie
  • 2 e botter
  • nog varsgemaalde sout en peper vir die steak

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 200 °C.
  2. Plaas alles (behalwe die steaks natuurlik) in ’n voedselverwerker en blits saam totdat alles deeglik fyn gemaal is. Gooi die chimmichurri in ’n klein bakkie en plaas eenkant sodat die geure verder kan ontwikkel.
  3. Plaas die steaks op ’n bakplaat en drup olyfolie oor. Geur met varsgemaalde sout en peper en plaas vir 10 minute in die oond.
  4. Smelt die botter in ’n braaipan, verkieslik ’n roosterpan, oor hoë hitte.
  5. Braai die steaks in die warm pan tot lekker bruin en gaar na smaak. Ek stel mediumgaar voor.
  6. Laat die steaks vir sowat 5 minute rus voordat jy dit bedien. As dit kans het om te rus, sal die steaksappe behou word.
  7. Bedien met 1 eetlepel chimmichurri wat jy oor die ongelooflike steak skep.

Bron: Armand kook kaal deur Armand Aucamp

Uitgewer: Lapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vegetariese geregte

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

Een kommentaar

Felix ·

Vanaand is nou die aand vir ‘n lekker kruis biefstuk oor die kole in vlamme gebraai met knoffelaartappels en uie in die pan.

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.