Wenk: Oorskiettong kan saam met die sous gevries word.
Bestanddele:
- 1 beestong, gepekel
- 2 uie, geskil en heel gehou of in kwarte gesny
- 2 geelwortels, geskil en heel gehou of in groot stukke gesny
- knippie sout
- 4 heel kruienaeltjies
- 2 lourierblare
- water
Metode:
- Was die tong en verwyder die kliere.
- Plaas die tong, uie en wortels in ʼn kastrol.
- Voeg die geurmiddels by en giet net genoeg water by om die tong heeltemal te bedek.
- Kook die tong vir 2-3 uur.
- Haal die tong uit die kastrol en trek die vel versigtig af terwyl die tong nog warm is.
- Plaas die tong terug in die vloeistof waarin dit gekook is en laat dit daarin afkoel.
- Sit dit koud voor saam met tuisgemaakte mosterd.
Tuisgemaakte mosterd
Bestanddele:
- 1 blik (± 385 g) kondensmelk
- 200 g (1 k) suiker
- 1 groot blik (± 110 g) mosterdpoeier
- 200 g (¾ k) mayonnaise
- 200 ml (¾ k) asyn
Metode:
- Meng die kondensmelk, suiker en mosterdpoeier deeglik.
- Voeg die mayonnaise en asyn by en klits goed.
- Dit lewer ongeveer 1 liter en kan in die yskas gebêre word.
Bron: Hartskombuis
Uitgewer: NB Uitgewers
Ek dink die hoeveelheid mosterd is te veel…dit sal geweldig sterk wees met dié hoeveelheid drop mostert.