As jy vandag gaan braai is hierdie die perfekte resep vir jou!
Bestanddele
- organiese olyfolie
- 6 knoffelhuisies, fyngekap
- ½ groot ui, gekap
- knippie sout
- 2 e klam bruinsuiker
- 2 e witasyn
- 1 k Castle Lager
- 2 t tamatiepasta
- 2 t kerriepoeier
- 600 g dik boerewors
Metode
- Braai kerriepoeier in ʼn droë pan vir een minuut. Voeg die tamatiepasta by, roer deur en gooi Castle Lager en witasyn by.
- Bring tot kookpunt, en voeg dan klam bruinsuiker, sout, ui en knoffel by. Kook vir ongeveer 2 minute. Verwyder van hitte en voeg olyfolie by. Laat die marinade effens afkoel.
- Plaas die dik boerewors in ʼn bak met ʼn deksel of in ʼn plastieksak. Gooi die marinade oor en laat in die yskas vir 1 uur.
- Braai boerewors vir 15 minute oor warm kole of oor ʼn gasbraaier as jy haastig is. Anders kan jy dit ook in ʼn oond teen 200 °C gaarmaak.
Resep: Die Suid-Afrikaanse Brouery
Dis nou ‘n manier om lekker wors goed op te mors…..Gooi Castle Lager daaroor uit!!!
Stem saam. Daai marinade sal beslis nie die worsvel binnedring nie. Dus mors jy al die bestanddele (en bier) om ‘n worsvel te marineer!
Klink soos die ANC brigade wat wors in Johnny Walker Blue gaar gemaak het. Say no more ……..
Gemarineerde worsderm!