Soorte resepte:

Resep: Boerewors-sosaties

Foto: Japtrap-braai

Foto: Japtrap-braai

Suid-Afrika se gunsteling-wors maak uitmuntende sosaties – en dis ‘n welkome variasie op die manier wat ons boerewors gewoonlik berei.

Gasbraai
Ketelbraai direk
Vuur van hout of houtskool

Lewer 12

750 g boerewors van die beste gehalte
12 houtsosatiestokkies, in water geweek vir 30 minute
1 groot rooi-ui, in wiggies gesny
12 kersietamaties
1 rooi, groen of geel soetrissie, ontpit en in groterige stukke gesny
olyfolie
sout en varsgemaalde swartpeper

Metode:
1. Gebruik ‘n skerp mes en sny die boerewors in stukke van 3 – 4 cm lank. Sit ‘n uiwiggie, ‘n stuk boerewors, tamatie, nog ‘n stuk boerewors en ‘n stuk soetrissie op elke sosatiestokkie.
2. Plaas in ‘n bakpan en smeer olyfollie oor die sosaties. Geur deeglik met sout en peper net voordat jy dit op die rooster sit.
3. Braai vir 7 – 10 minute aan ‘n kant.

Resep oorspronklik gepubliseer in Hilary Biller se Japtrap Braai
Uitgewer: Struik
Prys: R160-00*
* Prys onderhewig aan verandering

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae