Soorte resepte:

[Resep] Brokkoli, ham en fetakaaspasta

Brokkoli, ham en fetakaaspasta (Foto: Lapa-uitgewers)

Lekker vir warm óf koue weer!

Lewer 4-6 porsies

Bestanddele:                             

Pasta

  • 1 pak (500 g) spiraalpasta

Ham en brokkoli

  • ʼn klont Clover Mooi River-botter
  • 1 ui, gekap
  • 5 ml droë gemengde kruie
  • 750 g ham (“picnic ham”), in blokkies gesny
  • 1 klein kop brokkoli, in blommetjies gebreek
  • 2 sirkels Clover-feta, in blokkies gesny

Witsous

  • 80 ml Clover Mooi River-botter
  • 80 ml koekmeel
  • 750 ml warm Clover-volroommelk
  • 2,5 ml sout
  • knypie rooipeper

Bolaag

  • 500 ml vars witbroodkrummels

Metode:

  1. Voorverhit die oond tot 180 °C en smeer ʼn diep oondvaste bak van ongeveer 20 cm x 30 cm.
  2. Kook die pasta volgens die aanwysings op die pakkie tot al dente en dreineer.
  3. Roer ʼn klein bietjie olie deur sodat die pastastukkies nie aan mekaar kleef nie.
  4. Ham en brokkoli: Verhit genoeg botter in ʼn swaarboomkastrol en soteer die ui en kruie tot die ui sag is. Voeg die ham by en roerbraai vir nog 5 minute. Verwyder van die hitte.
  5. Plaas die brokkoli in ʼn glasbak, voeg 10 ml water by en bedek met kleefplastiek. Mikrogolf vir 5 minute en laat ʼn bietjie afkoel. Verwyder die kleefplastiek en giet die oortollige water af.
  6. Roer die gestoomde brokkoli, pasta en feta-blokkies deeglik deur die hammengsel en skep in die voorbereide bak.
  7. Witsous: Smelt die botter in ʼn swaarboomkastrol en roer die koekmeel by. Voeg die warm melk geleidelik by en roer aanhoudend sodat dit nie klonte vorm nie. Laat die witsous liggies prut tot verdik. Geur met sout en rooipeper.
  8. Giet die witsous oor die pastagereg en strooi die broodkrummels oor.
  9. Bak vir 35-40 minute of tot goudbruin.

 

  • Bron: Ekonomiese Gesinskos
  • UitgewerLapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Gebak, Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae