Soorte resepte:

[Resep] Eendborsies met geroosterde lemoenskywe

Eendborsies met geroosterde lemoenskywe. Foto: Japtrap-braai.

Die kombinasie van eend en lemoen sorg vir ʼn hemelse kulinêre ervaring. Dit is vinnig om gaar te maak en al te heerlik. Boonop is dit ʼn stylvolle maal wat bitter min moeite verg.

Genoeg vir 4

Bestanddele:

  • 4 eendborsies
  • sout en varsgemaalde swartpeper
  • 2 lemoene, ongeskil, bo- en onderkante verwyder en in 6 cm dik skywe gesny.

Metode:

  1. Gebruik ʼn skerp mes om ʼn ruitpatroon oor die velkant van die eendborsie te sny sonder om tot in die vleis te sny. Geur deeglik met sout en peper.
  2. Braai die borsies vir 4-5 minute aan een kant as jy van liggaar vleis hou, of 6-8 minute aan ʼn kant vir effe gaarder vleis. Begin met die velkant na onder. Plaas die lemoenskywe gedurende die laaste paar minute op die rooster en braai aan albei kante. Druk dit effe plat om die rooster se patroon daarop af te ets. Plaas die lemoenskywe voor saam met die eend. Opgekookte jong aartappels met pietersielie en ʼn Franse slaai rond dié gereg goed af.

Bron: Japtrap Braai
Uitgewer: Random House Struik

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae