Lewer 5 liter
Sop se bestanddele:
• 1 kg vleis vir sop
• 2 rape, fyngekap
• 2 geelwortels, fyngekap
• 2 groot uie, fyngekap
• 1 wi twortel, fyngekap
• 250 ml fyngekapte seldery
• 125 ml rys
• sout en peper na smaak
• 4 liter water
Kluitjies se bestanddele:
• 250 ml koekmeelblom
• 5 ml bakpoeier
• ‘n Knippie sout
• Kookwater
Berei die sop:
1. Meng al die bestanddele en kook 4 uur lank saam.
Berei die kluitjies:
1. Sif die droe bestanddele saam.
2. Maak dit met kookwater aan edit moenie slap wees nie).
3. Skep lepels vol deeg bo-op die kokende sop.
4. Sit die kastrol se deksel op en prut 15 minute lank sonder om die deksel op te lig.
Bron:
Die resepteboek, Tannie Poppie Kook, word uitgegee deur Human & Rousseau. Besoek die uitgewer se webwerf vir meer inligting oor die boek en skrywer. Lees ook meer oor Tannie Poppie en haar resepteboek hier.