Met sulke heerlike resepte kan die winter maar kom!
(Uit: Vinnig en Maklik: Resepte uit Vrouekeur 2, Marlo Carstens)
Lewer 6 porsies
Bestanddele:
Marinade
- 30 ml heuning
- 45 ml bruinsuiker
- 45 ml olie
- 30 ml sojasous
- 30 ml asyn
- 5 ml droë gemengde kruie
Bredie
- bietjie olie
- 1 kg hoenderstukke
- 20 pekeluie
- 6 wortels, in skyfies gesny
- 6 aartappels, geskil en in blokkies gesny
- 250 g (1 pak) sampioene, in skyfies gesny
- 250 ml droë witwyn
- 10 ml bruinsuiker
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 10 ml gekapte vars pietersielie
- 125 ml gedroogde appelkose
Metode:
- MARINADE: Meng die bestanddele vir die marinade saam. Plaas die hoenderstukke daarin en laat vir 1 uur of oornag marineer. Behou die marinade.
- BREDIE: Verhit die olie in ’n kastrol en braai die hoender tot goudbruin. Skep dit uit.
- Verhit nog olie indien nodig en soteer die uitjies tot glansend.
- Skep die hoenderstukke terug in die kastrol en voeg die marinade by. Voeg die oorblywende bestanddele, behalwe die appelkose, by. Plaas ’n deksel op en laat prut stadig vir 1 uur tot die hoender sag is.
- Voeg die appelkose by en laat prut vir nog 30 minute tot die appelkose uitgeswel is.
- Sit dadelik voor.
Bron: Lekker & Vinnig
Uitgewer: Lapa