Probeer hierdie unieke hoendergereg van Willie Strauss, die aanbieder van ASTV se gewilde kosprogram Kos is oppie tafel:
Bestanddele:
- 1 pak hoendervlerkies (maak splete in hoender vir geur)
- 150 g grondboontjiebotter
- 250 ml ongegeurde jogurt
- 80 ml heuning
- Skil van een suurlemoen
- Grondboontjies vir versiering
- 1 suurlemoen
- Sout en peper
Metode:
- Verhit oond tot 180 grade.
- Rasper die skil van een suurlemoen en sny middeldeur.
- Meng die jogurt en grondboontjiebotter goed saam.
- Voeg heuning en die sap van die suurlemoen by en meng goed.
- Plaas hoendervlerkies in ‘n oondvaste bak.
- Gooi die grondboontjiebottermengsel oor die hoender.
- Meng die sous en die hoender goed, sodat al die hoender sous kry.
- Voeg bietjie sout en peper by.
- Plaas deksel op en bak in oond vir 30 tot 40 minute.
- Gooi grondboontjies op wanneer gaar.
Bron:
Willie Strauss is die aanbieder van ASTV se gewilde kosprogram, Kos is oppie tafel. Besoek die program se Facebookblad vir nog ‘n paar lekker resepte.
O wee, weet nie of ek die kos sal kan eet nie, dit lyk dan nes……..
Willie strauss hoeveel vlerkies is in jou 1 pak hoendervlerkies