’n Heerlike en maklike hoenderbolognese vir enige geleentheid.
Lewer 4 porsies.
Bestanddele
- ’n bietjie olie
- 2 uie, gekap
- 5 ml gekapte vars knoffel
- 2 selderystingels, gekap
- 2 wortels, in blokkies gesny
- 2,5 ml droë gemengde kruie
- 800 g hoendermaalvleis
- 125 g (½ pak) spek, gekap
- 65 g (1 blik) tamatiepasta
- 410 g (1 blik) gekapte tamaties
- 125 ml hoenderaftreksel
- ± 100 g spinasieblare, fyngekerf
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 500 g (1 pak) spaghetti
- 250 ml fyngerasperde cheddarkaas
Metode
- Verhit die olie en soteer die uie en knoffel daarin tot sag.
- Voeg die seldery, wortels en kruie by en soteer nog 5 minute.
- Voeg die hoendermaalvleis en spek by en braai tot gaar en los van mekaar.
- Voeg die tamatiepasta, tamaties en hoenderaftreksel by en laat prut vir 15 minute oor matige hitte.
- Voeg die spinasie by en laat prut nog 10 minute. Geur met sout en peper na smaak.
- Kook die spaghetti in borrelende soutwater tot net gaar.
- Dreineer in ’n vergiettes en skep in bakkies. Skep die hoendersous bo-op.
- Sprinkel ’n bietjie kaas oor en dien dadelik op.
Bron: Lekker & Vinnig: Hoender
Uitgewer: Lapa
Heeltemal te veel bestandele en ingewikkeld.
Kerm kerm dit kan ‘n Suid Afrikaner goed doen!