Bedien hierdie rolletjies as ’n heerlike voorgereg saam met ’n soetrissiesous.
Lewer ±24 rolletjies
Bestanddele
- ’n bietjie olie
- 1 ui, fyngekap
- 1 rooi soetrissie, in klein blokkies gesny
- 2,5 ml knoffelsout
- 300 g (1 pak of 1 bos) spinasie, ontsingel en baie fyn gekerf
- 10 ml gekapte vars pietersielie
- 6 hoenderborsies, ontvel en ontbeen
- 3 balletjies engelhaarnoedels
- 2 grasuie, gekap
- 30 ml soetrissiesous
- 30 ml perskeblatjang
- 5 ml sojasous
- ’n bietjie gesmelte botter
- 500 g (1 pak) fillodeeg
Metode
- Voorverhit die oond tot 180 °C.
- Verhit die olie en soteer die ui, soetrissie en knoffelsout daarin tot net sag.
- Voeg die spinasie en pietersielie by en soteer vir nog 3 minute. Skep uit en hou eenkant.
- Voeg nog olie in die pan indien nodig en soteer die hoenderborsies tot gaar.
- Sny die hoender baie fyn en voeg die spinasiemengsel by. Kap nog fyner indien nodig.
- Bedek die noedels met kookwater en laat 10 minute staan. Dreineer en roer by die hoendermengsel.
- Voeg die oorblywende bestanddele, behalwe gesmelte botter, by en meng goed.
- Rol die fillodeeg oop en sny in stroke van 10 cm. Plaas teelepelsvol vulsel aan bopunt van deegstrook en rol op sodat die vulsel toe is. Vou die randjie van 1 cm deeg na binne. Rol die res van die vulsel in die fillodeeg op.
- Plaas die rolletjies op ’n bakplaat en smeer die gesmelte botter bo-oor.
- Bak vir 20 minute of tot goudbruin.
Bron: Lekker & vinnig: Hoender
Uitgewer: Lapa