Hoenderlewers met skop!
Lewer 4 porsies.
Bestanddele:
- 1 houer (500 g) hoenderlewer, ontdooi en skoongemaak
- 15 ml botter of margarien, gesmelt
- ’n knippie sout
- gemaalde peper na smaak
Sous
- 1 ui, grofgekap
- 5 ml fyngekapte knoffel
- 15 ml botter of margarien
- 5 ml paprika
- 2 ml rissiepoeier
- 2 ml hoenderekstrakpoeier
- 15 ml tamatiepasta
- 1 lourierblaar
- 100 ml droë witwyn
- 100 ml room
- 15 ml koekmeel
- 100 ml water
Metode:
- Voorverhit die oond tot 180 °C (350 °F).
- Meng die lewer, botter of margarien, sout en peper in ’n klein oondvaste bak en bak dit vir 20 minute tot effens bruin.
- Braai die uie en knoffel stadig in die botter of margarien tot sag.
- Roer die paprika, rissiepoeier, hoenderekstrak, tamatiepasta, lourierblaar en wyn by en laat prut 3 minute lank.
- Meng die room, koekmeel en water saam en roer by.
- Laat prut tot die sous begin verdik.
- Roer die lewer by en laat prut 8-10 minute lank.
- Sit voor met plaatkoekies.
- Stapel drie plaatkoekies op mekaar met die vulsel tussenin en ’n lekker kaassous bo-oor.
Bron: Tannie Poppie kook
Uitgewer: Human & Rousseau