Soorte resepte:

[Resep] Hoendervlerkies met oestersous en steranys

Hoendervlerkies met oestersous en steranys. Foto: Japtrap Braai

Veelsydig, vinnig en die ideale peuselhappie vooraf as jou hoofgereg die kollig gaan steel. Vir ʼn soeter weergawe, vervang die oestersous met soetbrandrissiesous.

Genoeg vir 6-8 mense

Bestanddele:

  • 1 kg hoendervlerkies

Marinade

  • 85 ml (1/3 k) dun, loperige heuning
  • 100 ml oestersous
  • 2 knoffelhuisies, fyngedruk
  • 5 ml (1 t) droë rooibrandrissievlokkies
  • 4 heel steranyssade
  • sout en varsgemaalde swartpeper

Metode:

  1. Meng bestanddele vir die marinade in ʼn bak. Plaas hoendervlerkies in ʼn groot glasbak en giet die marinade daaroor. Laat staan vir minstens 1 uur of oornag in die yskas.
  2. Haal die vlerkies uit die marinade en braai oor ʼn warm gasvlam of kole vir 8-10 minute aan ʼn kant terwyl jy dit gereeld omdraai om te verhoed dat dit brand.
  3. Sit voor as ʼn voorgereg met baie papierservette en ʼn bakkie vir die beentjies.

Bron: Japtrap Braai
Uitgewer: Random House Struik

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae