Veelsydig, vinnig en die ideale peuselhappie vooraf as jou hoofgereg die kollig gaan steel. Vir ʼn soeter weergawe, vervang die oestersous met soetbrandrissiesous.
Genoeg vir 6-8 mense
Bestanddele:
- 1 kg hoendervlerkies
Marinade
- 85 ml (1/3 k) dun, loperige heuning
- 100 ml oestersous
- 2 knoffelhuisies, fyngedruk
- 5 ml (1 t) droë rooibrandrissievlokkies
- 4 heel steranyssade
- sout en varsgemaalde swartpeper
Metode:
- Meng bestanddele vir die marinade in ʼn bak. Plaas hoendervlerkies in ʼn groot glasbak en giet die marinade daaroor. Laat staan vir minstens 1 uur of oornag in die yskas.
- Haal die vlerkies uit die marinade en braai oor ʼn warm gasvlam of kole vir 8-10 minute aan ʼn kant terwyl jy dit gereeld omdraai om te verhoed dat dit brand.
- Sit voor as ʼn voorgereg met baie papierservette en ʼn bakkie vir die beentjies.
Bron: Japtrap Braai
Uitgewer: Random House Struik