Barbara Roux, van Linden sê haar vriend, Jaco, maak hierdie dis gereeld en verseker só telkemale ’n lekker gesellige kuiertjie. Dis lekker vullend – en veral geskik vir die winter wanneer ’n mens ietsie soek om jou van binne warm te maak.
Lewer 4 porsies
Bestanddele:
- 2 uie
- 15 ml olyfolie
- 500 g maalvleis
- 250 g vars sampioene, in skyfies gesny
- blik (410 g) chakalaka (so sterk soos jy daarvan hou)
- blaarslaai
- rooisoetrissies
- komkommer
- kersietamaties
- 1 groot pak soetrissiepeperskyfies, Doritos®
- gerasperde kaas
Metode:
- Sny 1 ui in skyfies en braai in die olie tot deurskynend.
- Voeg die maalvleis by en roerbraai tot gaar.
- Voeg die sampioene by en braai tot die sampioene gaar is. Voeg die chakalaka by en laat goed prut.
- Sny die blaarslaai, die res van die uie, die soetrissies, komkommer en tamaties.
- Hou alles apart.
Pak dit dan soos volg op ’n groot bord:
- Begin met ’n laag Doritos®, gevolg deur blaarslaai, uie, soetrissies, komkommer en tamaties.
- Eindig met die maalvleis. Strooi die gerasperde kaas bo-op.
- Sit voor en val dadelik weg.
Bron: Leserskring spogresepte
Uitgewer: Human & Rousseau