Soorte resepte:

[Resep] Jagterspot met port, balsamiese asyn en droëperskes

Foto: Lekker & Vinnig: Potjiekos

Jagterspot met port, balsamiese asyn en droëperskes. Foto: Lekker & Vinnig

(Uit: Braaitreffers, Hannetjie Joubert)

Lewer 8-10 porsies

Bestanddele:

  • 250 g streepspekvleis, in stukke gesny
  • olie vir braai
  • 2 kg ontbeende wildsvleis, in groot stukke gesny
  • 3 uie, in skywe gesny
  • 4 knoffelhuisies, gekneus
  • 250 ml aftreksel
  • 250 ml droë rooiwyn
  • 20 ml port
  • 200 ml balsamiese asyn
  • sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
  • 2 lourierblare
  • 50 ml gekapte gemengde vars kruie
  • 10 ml aalbessiejellie
  • 800 g droëperskes, oornag geweek
  • ± 20 jong aartappels, ongeskil
  • ± 20 pekeluie, geskil

Metode:

  1. Braai die spekvleis in ʼn no. 3-driepootpot oor die kole tot bruin. Skep dit uit en hou eenkant.
  2. Verhit die olie en braai die vleis ʼn paar stukke op ʼn slag tot bruin.
  3. Voeg die vleis en res van bestanddele, behalwe aalbessiejellie, perskes, aartappels en uie by. Bedek en laat prut vir 3 uur tot amper gaar.
  4. Roer aalbessiejellie in en plaas perskes, aartappels en uie bo-op die vleis. Bedek en laat prut vir nog 1 uur, of totdat vleis en groente sag is.

Bron: Lekker & Vinnig
Uitgewer: Lapa

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

2 Kommentare

Denise ·

Dit is nou n smullekker resep gan dit die naweek maak gek oor wildsvleis!!!!

O wee, die gesang is uit! Die kommentaar op hierdie berig is gesluit. Kom kuier gerus lekker verder saam op ʼn ander artikel.