Hierdie slaai is vullend en heerlik vir die werk of sommer ʼn maklike maaltyd by die huis.
Lewer 4 porsies.
Bestanddele:
Slaaisous
- 125 ml gekapte pietersielie
- 1 knoffelhuisie, fyngedruk
- 125 ml gekapte sprietuie
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
- 2,5 ml korrelmosterd
- 125 ml olyfolie
- 30 ml witasyn
- 15 ml suiker
Slaai
- 500 ml dungekerfde biltong
- verskeidenheid groen slaaiblare
- 1 – 2 skywe fetakaas, in blokkies gesny
- 2 avokado’s, geskil en in skyfies gesny
- 2 eiers, hardgekook en in kwarte gesny
- 1 rooi soetrissie, ontpit en in lang repies gesny
Metode:
- Slaaisous: Meng slaaisousbestandddele saam.
- Slaai: Plaas die biltong in die sous en laat vir minstens 2 ure of verkieslik oornag in die yskas marineer.
- Pak die slaaiblare op die individuele borde en rangskik die res van die bestanddele bo-op die blare. Skep die biltong en van die slaaisous oor en sit dit dadelik voor. Enige orige slaaisous kan saam met die slaai voorgesit word.
Bron: Lekker & Vinnig – Biltonggeregte
Uitgewer: Lapa
Resep oorspronklik gepubliseer in Proe Pretville, deur Leana Pool.
Dit lyk na n baie lekker resepte, behalwe dat daar geen biltong in is nie, Die naam is misleidend …
Dagsê AbelKNAbel
Dankie vir jou navraag. Loer gerus onder die bestanddele, die biltong is inderdaad genoem.
Groetnis
Landi nms Maroela Media
Daar is wel biltong in die bestanddele.