Dis dik, geurig en baie spesiaal. Dis die gunsteling van die akteur met die blou oë – Paul Newman.
Lewer 6 porsies
Bestanddele:
- 90 g (100 ml) botter of margarien
- 5 ml kerriepoeier
- 500 g sampioene, gehalveer
- 25 g (50 ml) koekmeelblom
- I blik (295 g) beesvleissop
- 750 ml melk
- sout en peper na smaak
Metode:
- Smelt 70 g (85 ml) van die botter of margarien in ’n groot pan, voeg die kerriepoeier by en braai’n paar sekondes.
- Voeg die sampioene by en braai tot die sampioene ligbruin is. Roer gereeld.
- Skep die sampioene uit en hou eenkant.
- Voeg die res van die botter of margarien by die sous in die pan en roer die koekmeelblom daarin tot gemeng.
- Voeg die sop by en roer tot gemeng.
- Roer die melk geleidelik by en kook 8 minute lank.
- Roer aanhoudend en geur met sout en peper.
- Skep die sampioene net voor opdiening in die sop.
Bron: Huisgenoot Wenresepte 1 saamgestel deur Annette Human
Uitgewer: Human & Rousseau
Ek hou van maroelamedia en sal graag meer lees.