Kerriemaalvleis is altyd ʼn goeie idee.
Lewer 6 porsies
Bestanddele
- 10 ml olie
- 2 uie, gerasper
- 1 knoffelhuisie, gekneus
- 600 g beesmaalvleis
- 10 ml matige kerriepoeier
- 10 ml fyn koljander
- 5 ml borrie
- 2,5 ml fyn gemmer
- 2 groen soetrissies, ontpit en in blokkies gesny
- 1 klein blaarslaaikop, gekerf
- sout en suurlemoenpeper na smaak
Metode
- Verhit die olie in ’n diep pan of kastrol en soteer die uie en knoffel tot sag.
- Voeg die vleis by en braai tot bruin. Voeg die speserye en soetrissies by en prut 5 minute.
- Voeg die blaarslaai by en laat prut nog 10-15 minute of tot die vleis gaar is.
- Geur na smaak met sout en suurlemoenpeper en sit voor met stampmielies of bruinrys en ’n slaai.
Bron: Lekker & vinnig: Kerries. Uit: Eenpotgeregte deur An du Plessis
Uitgewer: Lapa
Ipv slaai dalk fyn gesnipperde wit of rooikool?