Maak hierdie gereg om jou Maandag op te kikker.
Bestanddele
- 500 g stokvis
- 375 ml (1½ k) melk
- sout
- 1 lourier- of suurlemoenblaar
- 1 ui, fyngekap
- 5 ml (1 t) knoffel, gekneus
- 15 ml (1 e) botter
- 5 ml (1 t) kerriepoeier
- 250 ml (1 k) kapokaartappel
- 1 groot eier, geklits ekstra meel
- druiwepitolie
- 30 ml (2 e) botter
- 45 ml (3 e) appelkooskonfyt
- 15 ml (1 e) suurlemoensap
- sagte turkse appelkosies of ingemaakte appelkosies
Metode
- Prut die vis liggies saam met die melk, sout en lourier of suurlemoenblaar vir ongeveer 10 minute tot gaar. Laat die vis afkoel, verwyder al die grate en vlok dit.
- Braai die ui en knoffel in die botter en voeg die kerriepoeier by. Roerbraai vir ’n minuut.
- Meng die gevlokte vis met die uiemengsel en die kapokaartappel. Vou die geklitste eier in
- Vorm klein frikkadelletjies en rol dit liggies in meel.
- Braai die frikkadelletjies in olie tot goudbruin en dreineer.
- Smelt die botter in ʼn klein pannetjie en roer die konfyt en suurlemoensap by.
- Skep die sous oor die frikkadelletjies en bedien dit met appelkosies.
Bron: Vallei van melk en heuning
Uitgewer: Lapa