Knoffel en botter maak enigiets ekstra lekker!
Bestanddele
- 125 g botter
- sap van twee suurlemoene
- 1 knoffelhuisie, fyn gekap
- 80 g basiliekruidblare, fyn gekap
- 1 kurper
- 5 eetlepels (75 ml) olyfolie
- 1 eetlepel (15 ml) growwe sout
- 1 eetlepel (15 ml) peperkorrels
Metode
- Smelt botter en voeg die suurlemoensap, knoffel en basiliekruid daarby.
- Sny repies deur die vis se vel tot op die been.
- Smeer die vis aan albei kante met die olyfolie in.
- Werk die vis daarna met die growwesout en peper in.
- Braai die vis in ʼn toeknyprooster oor die kole. Smeer die vis elke paar minute met die bottersous aan albei kante totdat dit gaar is.
Soetrissiebraaibroodjie
Bestanddele
- 4 snye brood
- smeerkaas
- soetrissies
- biltong
Metode
- Smeer die kaas aan die binnekante van die snye brood.
- Pak die soetrissies en daarna die biltong op die brood.
- Plaas die snye op mekaar en braai die broodjie tot gaar.
Sout tilapia
Bestanddele
- 500 g growwe seesout
- 1 koppie (250 ml) water
- 80 g basiliekruidblare, steeltjies verwyder
- 1 eetlepel (15 ml) peperkorrels
- 1 knoffelhuisie, fyn gekap
- die sap van eenuurlemoen
Metode
- Strooi die helfte van die sout in ’n pan om ’n soutbed te vorm, en giet die helfte van die water oor die sout uit.
- Plaas die basilieblare saam met die peperkorrels en knoffel in ’n bakkie enruk dit fyn met die agterkant van ’n mes. (Jy kan ook ’n stamper en vysel hiervoor inspan.)
- Drup die suurlemoensap oor die mengsel.
- Vlek die vis oop en vul dit met die basiliekruidmengsel.
- Plaas die vis op die soutbed in die pan.
- Meng die ander helfte van die sout en water en pak dit bo-op die vis sodat die vis heeltemal bedek is. Maak seker dat die soutlaag op die vis baie dik gepak is.
- Sit die pan vir sowat 40 tot 45 minute op ’n warm vuur en bedien saam met ’n braaibroodjie.
Kyk die voorsmakie vir dié episode van Byt en Buskruit en kyk die volledige episode hier
My swaer maak die heerlikste kurper wat hy in mieliemeel (nie koekmeel) doop en dan in bietjie olie in ‘n pan braai. Hy bedien dit dan met baie suurlemoensap en mieliepap. Die growwe krummellagie is absoluut heerlik. Gaan defnitief ook bogenoemde resep probeer. As iemand nou net vir my ‘n ou paar pan-grote kurpertjies wil vang.