Soorte resepte:

[Resep] Lettie se skoolkerrie

Foto: Pixabay.com

“Ek het die resep meer as 30 jaar gelede gekry by ʼn dierbare vriendin, Lettie de Swardt, wat onlangs oorlede is. Die resep was gewild by kermisse en skoolfunksies. Baie vriendinne gebruik dit nog,” skryf Rochelle Carstens, ʼn Maroela Media-leser.

Bestanddele:

  • 6 uie gekap
  • olie
  • 4 e kerrie
  • 2 e borrie
  • 2 k asyn
  • 1 k suiker
  • 1 groot blik tamatiepuree
  • 5 kg maalvleis (gaar gemaak)
  • geurmiddels
  • 2 e appelkooskonfyt
  • gaar gemengde groente (opsioneel)
  • 1 k rosyne (opsioneel)

Metode:

  1. Braai die uie in olie tot sag.
  2. Roer kerrie en borrie by, kook vir so ʼn rukkie terwyl dit geroer word.
  3. Meng asyn, suiker en tamatiepuree en voeg by die uiemengsel. Kook baie stadig vir so ʼn rukkie.
  4. Voeg die gaar vleis by (gaar hoender kan ook gebruik word in plaas van maalvleis).
  5. Voeg geurmiddels en konfyt by. Roer en kook so ʼn rukkie. Indien jy gemengde groente en rosyne wil gebruik, voeg dit ook by saam met die konfyt en geurmiddels. Dien op.

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

2 Kommentare

Arsène Lupin ·

Water my mond nou – die prentjie wat saam met die resep gaan, laat my terugdink aan Baas & Mossie.

Het jy iets op die hart? Maroela Media se kommentaarfunksie is ongelukkig gesluit oor die Paasnaweek. Kom kuier gerus later weer!

Nuuswenke kan deur hierdie vorm gestuur word.