Soorte resepte:

[Resep] Noord-Afrika-partytjie met koeskoes

noord-afrika-partytjie-koeskoes

Noord-Afrika-partytjie met koeskoes. Foto: Koskas kos

Hierdie is ʼn eksotiese gereg vir dié wat avontuurlustig is. Maak seker dat jou gaste van speserye hou. Maak die gereg voor die tyd sodat die speserygeure kan vermeng. Indien daar meer gaste as wat verwag is opdaag, voeg net meer by.

Lewer 8-10 porsies

Bestanddele:

  • 750 g koeskoes, volgens aanwysings op die pakkie voorberei
  • 5 ml fyn kaneel
  • 100 g rosyntjies
  • 90 ml olie
  • 1 kg ontbeende lamsvleis, in blokkies gesny
  • 4 ℓ water
  • 3 groot uie, fyngekap
  • 30 ml paprika
  • ʼn groot knypie borrie
  • 30 ml fyn koljander
  • 10 ml fyn swartpeper
  • 10 ml gerasperde vars gemmer
  • 2,5 ml fyn neutmuskaat
  • 2 kaneelstokkies
  • 60 ml fyngekapte pietersielie
  • 15 ml sout
  • 60 ml tamatiepuree
  • 1 hoender, in 8-10 porsies gesny
  • 8 wortels, geskil en gekap
  • 4 middelslagaartappels, geskil en in kwarte gesny
  • 6 murgpampoentjies, gekap
  • 2 x 400 g-blikkies kekerertjies

Metode:

  1. Roer die kaneel en rosyntjies deur die koeskoes en hou eenkant. Verhit die olie in ʼn groot kastrol en braai die lamsvleis tot bruin. Gooi die olie af en hou eenkant. Voeg die water, uie, paprika, borrie, koljander, swartpeper, gemmer, neut, kaneelstokkies, pietersielie, sout en tamatiepuree by.
  2. Verhit tot kookpunt, verlaag die hitte en bedek die kastrol. Prut vir ongeveer 40 minute.
  3. Verhit die olie waarin die vleis gebraai is in ʼn ander kastrol en soteer die hoender tot bruin. Voeg die lamsvleis en hoender by die speserye en prut vir nog 20 minute.
  4. Voeg die wortels by en prut vir nog 10 minute. Voeg die oorblywende groente by en kook vir ʼn verdere 10 minute.
  5. Sit saam met die koeskoes voor.

Bron: Koskas Kos
Uitgewer: Lapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

2 Kommentare

Shana Carter ·

Baie lekker resep…. maak dit vir ons almal…. seblief

Marianne ·

Is die hoeveelheid water – 4 liter – reg?
Lyk baie lekker

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.