Sorina Erasmus, beter bekend as die Flooze, leen ’n ou resep om varswaterkarp gaar te maak.
Bestanddele:
- 1 hele varswaterkarp
- sout en peper na smaak
- 2 eiers
- 2 k (500 ml) meelblom
- 2 k (500 ml) olyfolie
Metode:
- Vlek vis en strooi met sout en peper na smaak.
- Roer eiers in ’n bakkie.
- Gooi meel in ander bakkie.
- Doop vis eers in meel, dan in eier en dan weer in meel.
- Diepvetbraai die bedekte vis in warm olie op die kole tot die degie ’n donker kleur kry (omtrent 10 minute)
- Dien op saam met Maroela-patats.
Maroela-patats
Bestanddele:
- 2 tot 3 groot soetpatats
- 1 k (250 ml) bruinsuiker
- 4 e (60 ml) botter
- 1 bottel Amarula-likeur
Metode:
- Bou ’n foeliebakkie op ’n toeknyprooster.
- Sny patats in skywe, met skil aan.
- Strooi bruinsuiker eweredig oor patats.
- Gooi botter bo-oor patats.
- Bedek patats met Amarula-likeur.
- Maak die foeliebakkie toe en sit op die kole vir 40 tot 60 minute.
Kyk hier ’n voorsmakie vir dié episode van Byt en Buskruit en kyk die volledigie episode hier.
Sjoe…….so karpie sal darem nou vorentoe smaak……..ons het dit sommer so langs die dam skoongemaak , gebraai en sommer met die hand geëet weens die baie grate, maar dit was heerlik!!!!
Daai is duur patats !
Waar kry mens vars water vis? Die water is al so besoedel niks vars omtrent dit nie.
Ek het die beste resep vir Barbers/Catfish as iemand sou belang stel. Lekkerder as lekker.
ChrisE, dit sal baie welkom wees. Het dit nog nooit regtig suksesvol gaargemaak nie.