‘n Resep vir Ouma Gerry se gebraaide skaapboud. Foto: Watertandresepteviroudenjonk.com
Bestanddele:
2½ tot 3 kg ontbeende skaapboud
Braaivleis spesery (opsioneel)
½ tot 1 koppie room
Sout en peper na smaak
Fyn appelkoosknfyt verdun met asyn
Metode:
Voorverhit die oond tot 180 °C.
Vryf sout, peper en speserye oor boud binne en buite.
Smeer konfy oor boud binne en buite.
Bind vas met tou.
Plaas op foelie met die blink kant na binne, gooi room oor en maak toe sodat room nie uitloop nie.
Sit in oondpan en bak vir ongeveer 2 ure, toets en sit voor.
Bron:
Onthou jy nog? ‘n versameling resepte wat deur Anna Eksteen saamgestel is. Die resepteboek kan bestel word deur Anna by 082 294 6799 te skakel.
ondersteun maroela media só
Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ’n vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.
En as mens bloukaas meng met die room en baie uie in die pan gooi, eet jy alleen die hele skaapboud op!!
Sune van Heerden ·
Dagsê Deon
Klik gerus regs bo in jou webblaaier (“browser”) op die opsiesknoppie (drie horisontale strepies in Chrome en Firefox; of ‘n ratjie in Internet Explorer). Op daardie lysie sal jy die opsie kry om die dokument te druk.
Laat weet asseblief as jy nie regkom nie. Dankie! Groetnis Suné nms Maroela Media
HEVW ·
En natuurlik moet hy volgepak wees met aartappels. Ja, jy sal eet.
Het jy iets op die hart? Maroela Media se kommentaarfunksie is ongelukkig gesluit oor die Paasnaweek. Kom kuier gerus later weer!
En as mens bloukaas meng met die room en baie uie in die pan gooi, eet jy alleen die hele skaapboud op!!
Dagsê Deon
Klik gerus regs bo in jou webblaaier (“browser”) op die opsiesknoppie (drie horisontale strepies in Chrome en Firefox; of ‘n ratjie in Internet Explorer). Op daardie lysie sal jy die opsie kry om die dokument te druk.
Laat weet asseblief as jy nie regkom nie.
Dankie!
Groetnis
Suné
nms Maroela Media
En natuurlik moet hy volgepak wees met aartappels. Ja, jy sal eet.