Bestanddele:
• 500 g maal vleis
• sout en peper na smaak
• 5 ml fyn kruienaeltjies
• 1 eier, geklits
• 1 aartappel, gerasper
• 1 wortel, gerasper
• 1 ui, gerasper
• jong kool blare
• 125 ml botter of margarien
Metode:
1. Meng die maal vleis, sout en peper, kruienaeltjies, eier, aartappel, wortel en ui goed.
2. Vorm bolletjies van die “vleismengsel.
3. Plaas die koolblare 1 uur lank in kookwater.
4. Draai die vleisbolletjies in die koolblare toe.
5. Plaas in ‘n kastrol.
6. Gooi genoeg kookwater in, voeg die botter of margarien by en sit die deksel op.
7. Kook 30 minute lank oor matige hitte tot gaar.
Bron:
Die resepteboek, Tannie Poppie Kook, word uitgegee deur Human & Rousseau. Besoek die uitgewer se webwerf vir meer inligting oor die boek en skrywer.
Lees ook meer oor Tannie Poppie en haar resepteboek hier.
Ek het dieselfde resep, maar bak dit vir 30 minute in die oond. Voeg ‘n ml of twee Kerrie poeier en Borrie by die water wat ek bo-oor gooi voor die kool frikadelle oond toe gaan.