Soorte resepte:

[Resep] Outydse hoenderpastei

Outydse hoenderpastei (Foto: Lapa-uitgewers)

Daar is mos niks so lekker soos ʼn geurige hoenderpastei nie!

Lewer 8 porsies

Bestanddele:

  • 2 hoenders (ongeveer 3 kg in totaaI)
  • 5 ml sout
  • 2 takkies vars pietersielie
  • 8 koljanderkorrels
  • 4 swartpeperkorrels
  • 6 kruienaeltjies
  • 3 lourierblare
  • 45 ml (3 e) witasyn
  • 2 uie, fyngekap
  • 3 klein wortels, geskil en in skyfies gesny
  • 750 (3 k) water

Sous

  • 45 ml (3 e) Clover Mooi River-botter
  • 45 ml (3 e) koekmeel
  • 500 ml (2 k) hoenderaftreksel
  • sout en peper na smaak
  • 125 ml ( ½ k) Clover- vars room
  • 400 g (1 rol) gekoopte skilferkorsdeeg

Metode:

  1. Plaas die hoender, sout, pietersielie, koljander, peperkorrels, naeltjies, lourierblare, witasyn, uie, wortels en water saam in ʼn groot genoeg kastrol.
  2. Laat prut die hoender tot gaar – ongeveer 2 uur lank. Laat dit effens afkoel en haal die hoender uit die aftreksel. Giet die aftreksel deur ʼn sif en hou dit eenkant. Hou die uie en wortels eenkant.
  3. Vlok die hoender. Knip een hoenderboudjie se vel fyn en voeg die hoendervel by die gevlokte hoender. Voeg ook die uie en wortels daarby.
  4. Voorverhit die oond tot 200 °C. Smeer ʼn groot genoeg oondvaste bak met botter. Skep die hoendermengsel in die voorbereide bak.
  5. Smelt die botter in ʼn kastrol en roer die koekmeel by. Roer die hoenderaftreksel geleidelik by en laat prut tot die sous verdik het. Geur dit na smaak met sout en peper.
  6. Verwyder dit van die hitte en roer die room by. Giet die sous oor die hoendermengsel.
  7. Rol die skilferkorsdeeg bo-oor die hoendermengsel oop. Verf ʼn bietjie water op die oondbak se rand en druk die skilferkorsdeeg op die rand vas. Sny die rand netjies. Sny ʼn paar gaatjies in die deeg vir stoom om te ontsnap.
  8. Bak die pastei 15 minute lank teen 200 °C. Stel die oondtemperatuur af na 180 °C en bak dit nog 15 minute of tot liggoudbruin bo-op.
  • Bron: Gunsteling Suid-Afrikaanse kos
  • UitgewerLapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Gebak, Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae