Marlise Scheepers, wat dié resepteboek geskryf het, sê sy het dié resep by Paul Afonso, ʼn Portugees, gekry. “En Portugese ken mos van kosmaak,” sê sy.
Bestanddele
- 600 g mossels
- 2 e botter
- 1 rooi-ui, fyngekap
- 3 knoffelhuisies, gekneus
- 2 k droë witwyn
- ’n hand vol gekapte pietersielie
- sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
Metode
- Doen altyd jou bes om vars mossels in die hande te kry. Skrop die mossels goed en verwyder die baard.
- Verhit die botter in ’n kastrol en soteer die ui en knoffel tot die ui deurskynend is. Voeg die wyn by en direk daarna die mossels.
- Draai die mossels ná twee minute om in die pot sodat alles met die uie, knoffel, botter en wyn bedek word. Voeg die pietersielie by.
- Sodra die mossels oopgaan, is hulle gaar – gooi enige mossels weg wat nie oopgegaan het nie. Sit dadelik voor.
Bron: Laat die potte sing deur Marlise Scheepers
Uitgewer: Lapa