ʼn Kabeljou met ʼn skop.
Bestanddele
- 500 g kabeljou, in filette gesny
- 2 eetlepels olie (30 ml)
- 1 vars knoffelhuisie, fyngekap
- 1 stukkie vars gemmer, fyngekap
- 1 rissie, fyngekap
- 1 ui, fyngekap
- 5 anyssterre
- 4 eetlepels (30 g) kerriepoeier
- 1 koppie (250 ml) tamatiepuree
- 400 g klein tamaties
- ½ koppie (125 ml) wyn
- Knippie koljanderpoeier
- Knippie growwe sout
- Knippie suiker
- 1 koppie (250 ml) melk
- 30 g vars koljanderblare
Metode
- Verhit die olie in ’n kastrol.
- Voeg die fyngekapte knoffel, gemmer en rissie in die pot en roer deur.
- Voeg vyf anyssterre by, gevolg deur een fyngekapte ui.
- Strooi twee eetlepels kerriepoeier oor, maar hou die ander twee eetlepels eers eenkant. Dit word later bygevoeg.
- Voeg een koppie tamatiepuree by die bestanddele en roer saam.
- Sit die klein tamaties by om die gereg ’n bietjie waterig te maak.
- Voeg ’n halwe koppie wyn by en roer.
- Strooi ’n knippie koljanderpoeier oor, gevolg deur ’n knippie growwe sout en ’n knippie suiker.
- Plaas die kabeljoufilette in die kastrol en laat dit bo-op die sous rus.
- Voeg een koppie melk by en roer liggies. Probeer om nie die vis in stukke te breek nie.
- Plaas die deksel op die kastrol en kook vir 45 minute.
- Voeg vars koljanderblare by en bedien met witrys.
Kyk die voorsmakie vir dié episode van Byt en Buskruit en kyk die volledige episode hier