Soorte resepte:

Resep: Romerige salm-en-mosselsop

Romerige salm-en-mosselsop (Foto: Lapa-uitgewers)

Hierdie sop is dik, geurig en ryk.

Lewer 6 porsies

Bestanddele

  • 2 spekvleisrepies, gekap
  • 10 ml (2 t) kanola-olie
  • 1 ui, gekap
  • 2 aartappels, geskil en in blokkies gesny
  • 600 ml vis- of hoenderaftreksel
  • 200 g sampioene, gekap
  • 1 x 213 g-blik pienk salm, gedreineer
  • 300 g mosselvleis
  • sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
  • 250 ml (1 k) room
  • fyngekapte vars pietersielie vir garnering

Metode

  1. Plaas die spekvleis in ’n koue swaarboompan en verhit dit. Braai dit tot dit bros en bruin is.
  2. Voeg die olie en ui by en soteer die ui tot dit sag en deurskynend is.
  3. Voeg die aartappelblokkies en aftreksel by en verhit tot kookpunt. Verlaag die hitte en laat dit liggies prut tot die aartappels sag is.
  4. Voeg die sampioene by en laat die sop vir nog 5 minute prut tot die sampioene sag is.
  5. Voeg die salm, mossels en geurmiddels by en verhit die sop weer tot kookpunt. Verlaag die hitte en laat die sop vir nog 10 minute liggies prut.
  6. Roer die room deur die sop en verhit alles tot deurwarm (moet dit nie weer laat kook nie).
  7. Garneer met die pietersielie en sit dadelik voor.

Bron: 50 sop-en-broodgeregte

Uitgewer: Lapa

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

Nou pra' jý

Een kommentaar

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.