Soorte resepte:

[Resep] Rooikerrie-gemarineerde biefsosaties

Rooikerrie-gemarineerde biefsosaties (Foto: Gunsteling braairesepte, Lapa-uitgewers)

Op ʼn vakansiedag moet daar gebraai word! Hierdie sosatie-resep is ʼn treffer.

Genoeg vir 6 mense

Bestanddele:

Rooikerrie-marinade

  • 125 ml Clover Krush Bessiesap
  • 60 ml Clover room
  • 30 ml olyfolie
  • 15 ml Thai rooikerrie-pasta
  • 15 ml fyngerasperde vars gemmer
  • 2 knoffelhuisies, fyngedruk

Biefsosaties:

  • 800 g bees-kruisskyf-of volstruis-steak, in 3-4 cm blokkies gesny
  • 1 rooi ui, in blokkies gesny
  • 1 rooi soetrissie, ontpit en in blokkies gesny
  • 250 g knopiesampioene, steeltjies verwyder
  • 4-6 metaal sosatiepenne

Om op te dien:

  • 1 lemmetjie, in kwarte gesny
  • 30 ml gekapte vars koljanderblare
  • 15 ml geskeurde basielkruidblare

Metode:

Rooikerrie marinade: Plaas al die marinade-bestanddele in ʼn nie-metaalhouer en meng goed. Gooi die steak-blokkies by en meng die marinade deur. Bedek en verkoel in die yskas vir ten minste 1 uur.

Biefsosaties: Verwyder die steak uit de sous en ryg aan die sosatiepenne – wissel af met stukkies uie, rooi soetrissie en knopiesampioene. Rooster op ʼn baie warm braai tot so gaar soos jy verkies. Plaas op ʼn opdienbord en druk lemmetjiesap uit oor die sosaties. Garneer met koljander en basilieblare.

Wenk: As jy bamboes-sosatiestokkies gebruik, week dit in warm water vir 20 minute voor gebruik om te keer dat dit brand.

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae