Hierdie resep lyk “Vis”skriklik lekker!
Lewer 6-8 porsies
Bestanddele:
- 1 ui, gekap
- 1 knoffelhuisie, gekneus
- 20 ml botter of margarien
- 500 g koningklip of stokvis, in blokkies gesny
- 10 steurgarnale, doppe en dermkanale verwyder
- 50 ml botter of margarien
- 100 g pylinkvis, skoongemaak en in ringe gesny
- 100 ml visaftreksel
- 150 ml droë witwyn
- 10 ml bruinsuiker
- 5 ml sout
- varsgemaalde swartpeper
- 10 ml suurlemoensap
- 10 ml vars of 5 ml droë dille
- 250 ml dik room
- 12 mossels in die dop
- broodrolletjies of rys om mee voor te sit
Metode:
- Verhit ʼn gietysterpot op die vuur.
- Soteer die ui en knoffel in 20 ml botter of margarien. Skep dit uit en hou eenkant.
- Braai die vis en steurgarnale in 50 ml botter of margarien. Voeg die uiemengsel daarby.
- Roer die res van bestanddele, behalwe die room en die mossels in, en laat prut vir 20-30 minute.
- Roer die room in, plaas die mossels bo-op en laat prut vir nog 5 minute. Verdik die sous met mielieblom indien nodig.
- Sit voor met vars broodrolletjies of op rys.
Bron: Lekker & Vinnig
Uitgewer: Lapa
Resep oorspronklik gepubliseer in Braaitreffers, Hannetjie Joubert.