ʼn Skaappotjie is die perfekte gereg vir ʼn luilekker Sondagmiddag!
Lewer 6-8 porsies
Bestanddele
- Clover Mooi River-botter
- 3 uie, in blokkies gesny
- 10 ml (2 t) gekapte vars knoffel
- (2 x 200 g-pakkies) spek, in blokkies gesny
- 2 kg skaapvleis, in stukke gesny
- handvol vars pietersielie, fyngekap
- sout en peper na smaak
- 250 ml (1 k) water
- 4 wortels, geskil en in skywe gesny
- 6 aartappels, geskil en in blokke gesny
- 500 g groenboontjies, in stukkies gesny
- 375 ml (1½ k) laatoeswitwyn
- 250 ml (1 k) Clover- vars room
- 60 g (1 pakkie) sampioensoppoeier
Metode
- Smelt genoeg botter in ʼn kastrol en braai die uie en knoffel. Gooi die spek by en braai tot gaar. Skep alles uit en hou dit eenkant.
- Smelt nog botter indien nodig en braai die skaapvleis in sarsies tot bruin.
- Gooi al die vleis terug in die kastrol. Voeg die pietersielie, sout, peper en water by. Laat prut dit ʼn uur lank oor lae hitte.
- Plaas die wortels, aartappels en groenboontjies bo-op die vleis. Giet die wyn bo-oor.
- Plaas die deksel op en laat prut dit nog ʼn uur lank tot die groente sag raak. Voeg die uie en spek by.
- Meng die room en soppoeier tot glad en giet dit oor die groente. Plaas die deksel op en laat prut nog 20 minute sodat die sous kan verdik.
- Sit dit warm saam met rys voor.
Bron: Gunsteling Suid-Afrikaanse kos
Uitgewer: Lapa
Waar op aarde kry mens botter. . . . .
Nerens in die supermarkte is dit beskikbaar nie – buiten ingevoerde botter nie wat totaal onbekostigbaar is.
By een supermark kan mens “house brand” botter kry, maar teen R59.99 vir 500g voel dit meer na uitbuitery!
spar se home brand is clover
Ek glo nie so nie, Spar het sy eie “home brand” .