ʼn Heerlike, huislike dis met tonne geur.
Lewer 6 porsies
Bestanddele
- genoeg Clover Farmstyle-botter
- 1,2 kg skaapvleisblokkies
- 2,5 ml (½ t) sout
- 2 uie, gekap
- 5 ml (1 t) vars gekapte knoffel
- 5 ml (1 t) gemaalde fyn komyn (jeera)
- 2,5 ml (½ t) mosterdsaad
- 15 ml (1 e) mielieblom
- 2 kardemomsade
- 2 heel naeltjies
- 5 ml (1 t) borrie
- 20 ml (4 t) garam masala
- 1 ml swartpeper
- 375 ml (1½ k) witwyn
- 250 ml (1 k) beesvleisaftreksel
- 410 g (1 blik) gekapte tamaties
GEELRYS MET ROSYNE
- 500 ml (2 k) kookwater
- 250 ml (1 k) witrys
- 5 ml (1 t) borrie
- 1 stuk pypkaneel
- 2,5 ml (½ t) sout
- 125 ml (½ k) pitlose rosyne
Metode
- Smelt genoeg botter en braai die vleis in sarsies tot bruinerig buiteom. Skep dit uit en hou eenkant. Sprinkel sout bo-oor.
- Smelt nog botter en soteer die uie en knoffel tot sag. Voeg al die oorbywende bestanddele by. Roer tot goed gemeng.
- Skep die gebraaide vleis terug in die kastrol. Plaas die deksel op en laat prut stadig vir 2 uur of tot die vleis sag is. Roer een keer gedurende die kooktyd.
- Maak solank die geelrys.
GEELRYS MET ROSYNE
- Giet die kookwater, rys, borrie, pypkaneel en sout saam in ʼn groot genoeg glasbak.
- Bedek met kleefplastiek en mikrogolf by 100% vir 14 minute.
- Laat staan die rys vir 10 minute tot uitgeswel.
- Dreineer die rys deur ’n vergiettes.
- Roer die rosyne by en verhit weer by 100% vir 4 minute.
- Roer die rys deur en sit warm saam met die kerrievleis voor.
Bron: Onthoukos
Uitgewer: Lapa
Die resep sê niks van die hoeveelheid kerrie wat moet bygevoeg word nie?
Dagsê Linda
Dankie vir jou kommentaar. Hierdie resep het vier teelepels garam masala in, ‘n Indiese spesery wat ‘n soortgelyke smaak aan kerrie het. Dit word gereeld in Indiese kerries gebruik. Indien jy nie garam masala het nie, kan jy dit gerus met kerrie vervang.
Groete
Mariné
nms Maroela Media
Baie dankie Mariné??
Hierdie lyk na ‘n lekker resep veral vir die komende herfs en winter.
Mens moet net pasop vir te veel eet van die gereg anders lyk mens sommer gou-gou soos Humptey Dumptey wat soos ‘n pokkel loop op soek na ‘n muur.
Hi wat is kardemomsade? Engelse naam?
Dagsê Corne
Dankie vir jou kommentaar. Kardemom is ‘n gemmeragtige Oos-Indiese plant waarvan die geurige sade in kos gebruik word. Die Engelse benaming is “cardamom pods”.
Groete
Mariné
nms Maroela Media
Cardemon pods
Lekker Man Lekker