Hoender wat nie net die kombuis heerlik sal laat ruik nie, maar ook jou proeknoppies sal prikkel!
Lewer 4 porsies
Bestanddele
- 80 ml sojasous
- 30 ml donker bruinsuiker
- 5 knoffelhuisies, dun gesny
- 160 ml gekapte vars koljanderblare en takkies vir versiering
- 1 stuk vars gemmer (ongeveer 5 cm lank), geskil en in dun repies gesny
- 250 ml gesnyde sprietuie
- 15 ml balsamiese asyn
- 5 ml fyn koljander
- 2,5 ml fyn peper
- 4 hoenderboudjies en 4 hoenderdye, vel verwyder
- 2 middelslag-wortels, gesny
- 15 ml mielieblom
Metode
- Meng die sojasous, suiker, knoffel, koljanderblare, gemmer, die helfte van die sprietuie, asyn, fyn koljander en peper in ʼn prutpot. Voeg die hoender en wortels by en roer.
- Bedek die prutpot en stel dit op laag vir 6 uur tot die hoender sag is. Gebruik ’n groot lepel om enige vet van die kookvloeistof af te skep.
- Meng die mielieblom met ’n bietjie water in ’n klein potjie en voeg 250 ml van die kookvloeistof daarby. Klits dit en laat dit vir ongeveer 1 minuut prut of tot die sous verdik.
- Skakel die prutpot af en roer die sous by die prutpot.
- Dien die hoender op met rys en garneer met koljanderblare en die oorblywende sprietuie.
Resep: 50 Prutpot-geregte
Uitgewer: Lapa