Soorte resepte:

[Resep] Sosatietjops

Sosatietjops

Foto: Nina se kombuis

Hierdie resep verg nie ure se marineer nie en deur die tjops in plaas van die boud te gebruik, spaar jy darem die boudvleis vir Sondag se middagmaaltyd!

Lewer 8 sosaties

Bestanddele:

Vir die marinade

  • 80 ml kookolie
  • 2 groot uie, geskil en fyngekap
  • 2-3 knoffelhuisies, geskil en fyngekap
  • 45 ml kerriepoeier, sterkte na gelang van smaak
  • 5 ml borrie
  • 5 ml fyn gemmer
  • 5 ml fyn koljander
  • 2,5 ml fyn naeltjies
  • 100 ml suiker
  • 100 ml asyn
  • 80 ml fyn appelkooskonfyt of 50 ml gouestroop
  • sout en peper na smaak

Vir die sosatie

  • 8 lamslendetjops
  • 8 bamboesstokkies of metaalsosatiestokkies
  • 2 groot uie, geskil en in kwarte gesny
  • 16 droë Turkse appelkose (koop by enige droëvrugtewinkel)

Metode:

Vir die marinade

  1. Verhit die olie en braai die uie en knoffel tot sag.
  2. Voeg al die ander bestanddele by en kook sowat 5 minute lank. Laat heeltemal afkoel.
  3. Geur die tjops met sout en peper.
  4. Giet die afgekoelde marinade in ’n lugdigte houer en plaas die tjops in die marinade.
  5. Plaas in die yskas en marineer vir sowat 15 minute.

Vir die sosatie

  1. Ryg 1 tjop per sosatiestokkie met ’n stukkie van die rou uie en ’n gedroogde appelkoos aan weerskante.
  2. Braai op die kole tot so gaar soos jy daarvan hou. Bedruip met die marinade terwyl dit braai.
  3. Sit voor met ’n lekker piesang-en-jogurtslaai.

Bron: Maklike Maaltye uit Nina se kombuis
Uitgewer: Random House Struik

Net soos ʼn pannekoek met die beste resep nog steeds kan flop, kan Maroela nie pa (of ma!) staan vir enige van die resepte wat jy self by die huis probeer nie. Elke koppie meel, bakpoeier, melk, eier of enige ander bestanddeel is dus in jou eie hande en Maroela Media kan nie enige verantwoordelikheid aanvaar vir komplimente (of klagtes) oor jou kookvernuf nie. -Red

Deel van: Vleis en seekos

ondersteun maroela media só

Sonder Maroela Media sou jy nie geweet het nie. Help om jou gebalanseerde en betroubare nuusbron se toekoms te verseker. Maak nou ʼn vrywillige bydrae. Onthou – ons nuus bly gratis.

Maak 'n bydrae

2 Kommentare

M A ·

Hierdie lyk so lekker! Ek sien egter nie kans om die hele resep met die hand af te skryf nie. Ek wonder of die boek in elektroniese formaat beskikbaar is.

Suné van Heerden ·

Dagsê MA

Ons moes ongelukkig die funksie wat mens toelaat om teks op die webwerf te kopieer of dat iemand kan regsklik en dan die dokument te kan uitdruk, deaktiveer, aangesien sommige webwerwe ons inligting onregmatig gebruik het.

Maak gerus óf ʼn skermskoot óf klik regs bo op jou webblaaier (“browser”) op die knoppie wat soos drie horisontale lyntjies lyk (op Chrome en Firefox) of ʼn sirkelvormige ratjie (Internet Explorer). Dit maak verdere opsies oop en daar kan jy dan klik “print”. As jy nie ʼn drukker het nie, kan jy die dokument dalk in ʼn .pdf-formaat (elektronies) druk – dan kan jy makliker daarmee werk.

Ek hoop jy kuier nog sommer baie lekker verder op Maroela!
Groetnis
Suné
nms Maroela Media

O wee, die gesang is uit! Kommentaar word ná 48 uur op ʼn artikel op Maroela Media gesluit. Kom kuier gerus verder op ʼn meer onlangse artikel.